echt op reis
Blijf op de hoogte en volg monique marco caesar
15 Mei 2006 | Nederland, Amsterdam
Maar iedereen is behulpzaam en in het pension van de Melanesische broeders was het lekker schoon en rustig, drank en roken is wel verboden.... Na wat vluchten en boottickets in achterafkantoortjes te hebben geregeld naar eiland Savo gegaan waar we 5 dagen de enige gasten waren midden in een dorp. Het was daar fantastische mooi: net een sprookjesbos aan de zee. heeeel veel kinderen. Dus vooral Caesar deed in zjn blote kont mee met het dagelijkse leven en spelletjes.
Vergeleken met bijv de Thai en zuid ameikanen zijn de volwassenen wel meer gesloten en de invloed van kolonialisme en vooral de missionarissen is wel te merken (denken we). OF mensen zijn beetje onderdanig OF kijken ze de kat uit de boom , dus het is wel goed om ergens een week te blijven om wat losser met elkaar om te gaan...vooral de kids zijn erg leuk spontaan ..... we kijken en worden bekeken.
Er zijn daar geen auto's, maar 2 uur electriciteit op een dag, geen blanken en geen resorts maar wel verse vis, (warme)biertjes en een varken op de wc (lees: een gat in de grond met wat bamboe er om heen).
Maar 2 kranen in het hele dorp...
Een koelkast hadden ze daar niet. Het was daar beetje landgoedkamp idee (fam.van der werf weet het dan wel he)
Iedereen die naar Kuila op Savo gaat komt voor de 2 X3 uur durende wandeltocht naar de vulkaan of voor een vreemd soort kalkoentje te zien, maar daar waren wij te lui voor..MAAR toevallig hoorde we dat er vlakbij dolfijnen wonen. Dus na verteld te hebben dat veel toeristen graag dolfijnen in het wild willen zien, hebben we zo maar een nieuwe excursie voor ze bedacht! de eerste dag waren we te laat, de dolfijnen waren al uit eten en hebben toen voor ma Buschman piepkleine schelpjes gezocht.. toen de lokale bevolking door had WAT we zochten, hielpen ze ook graag mee. de volgende dag heel vroeg naar de dolfijnen grot waar we er veel gezien hebben en 2 keer van dichtbij!
Marco heeft nog een semi-profi video gemaakt van oud folklore dansen, erg apart... 's avonds in een volle ruimte de video bekeken, een aantal fragmenten zorgde voor veel hilariteit... bij de vertoning voelde Marco zich vast net zoals Opa de Boever (en Charles) die vroeger diavertoningen gaf.
Monique heeft inmiddels een oranje (hindu)jurk aan met koninginnendag had ik die nog niet. maar we hebben wel een verjaardagsliedje gezongen voor de koningin.
He gabriele wat goed dat je nu 4 dagen werkt.Doe ze allemaal maar de groeten van mij op de werkerij.
EN Marga: als we terug zijn komen we curry eten.
Nu in de stad een lekker koud drankje gedronken. de baby buggy wordt zo gebracht en woensdag vroeg met een (stevige) boot naar de Morrovo Lagoon: de grootste in de wereld (MET dubbel rif). volgens sommigen een van de 7 wereld natuur wonderen!
Alleen de tocht al schijnt prachtig te zijn.
dan over twee weken vliegen we van Gizo naar Bellona, een afgezonderd eiland waar je volgens het boek geweest moet zijn ALS je de kans hebt en het voor elkaar krijgt daar een ticket naartoe te regelen, en wij hadden genoeg tijd gelukkig, DUS heel decadent: heel veel geld aan tickets uitgegeven om naar de andere kant van de wereld te reizen om daar dan lekker 'NIKS' te doen....
groetjes!!!
15 Mei 2006 - 08:14
Cwinta:
Hallo lieverds,
Wat een belevenissen allemaal.Echt heel erg gaaf om zo van jullie te horen en te zien.
Ik had deze site doorgegeven aan Joyce(nichtje van Ed) en die had deze site + foto's laten zien aan een vriendin.Die foto met monique in die hangmat geloofde ze niet dat ze daar echt was, zo mooi,ze zei: zijn ze daar echt dan?In ieder geval kan Marco mooie ansichtkaarten maken!
Hier gaat alles weer z'n gangetje ik denk veel aan jullie.
Verder lekker genieten daar! Een dikke knuffel van mij en ED.
xjes Cwinta
15 Mei 2006 - 15:58
Femke:
Hallo, de foto's zijn echt geweldig, kunnen we toch nog een beetje met jullie meegenieten. Ik zie al helemaal voor me hoe Caesar daar lekker met die kindjes aan het spelen is.
Wel een spannend avontuur,zeg.
Hier gaat alles goed. Fien blijft maar groeien en is de hele dag gezellig aanwezig. We missen jullie wel hoor, vooral Fien.
Jullie krijgen ook de groetjes van Pauline....
femke, Serge en Fien -
15 Mei 2006 - 17:28
Joke En Charles:
Grappig om zo' n blank kereltje tussen die donkere kindertjes te zien. We kunnen zien dat hij het erg naar zijn zin heeft wat tegelijk ook een zorg minder is voor jullie.
Erg leuk om jullie zo te volgen, het lijkt net of we een beetje meereizen. Geniet er van want voor je het weet zit je weer in deze hectische westerse maatschappij!
We houden jullie in de smiezen!
Joke en Charles -
15 Mei 2006 - 17:40
Ludie En Rene:
Wat ziet het er goed uit,en leuke foto's,mooie verhalen,puur genieten,van jullie reis.Het internet is een wonder!!!!Bedankt en take care,groetjes Rene en Ludie -
15 Mei 2006 - 20:58
Henk:
MOOI!!! -
17 Mei 2006 - 14:40
Manon:
Wat heerlijk wat van jullie te horen,of eigenlijk wat te lezen. Goed om te lezen dat alles goed met jullie gaat. Hoe bevald ceasar het, die heeft vast de tijd van zinn leven. Wat een prachtige foto's vooral die van luiers niet... echt om jaloers van te worden. Echt een publiekstrekker dat jochie. Hier alles zijn gangentje, klinkt heel saai maar we vermaken ons prima, nog geen camper gekocht maar we zijn druk op zoek. En nog steeds plannen aan het maken voor de vakantie maar nog niets concreets, nog sugesties? of toch weer naar india, lekker shoppen. Dikke zoen van ons en van de katten.
Bob en Manon -
17 Mei 2006 - 19:10
Trudi:
geweldig ik geniet van jullie reis verhalen,fijne tijd en doe voorzichtig
gr.trudi -
17 Mei 2006 - 21:18
Ilona:
Luitjes, leuk hoor dat we jullie reis hier mee mogen beleven.
De foto's vind ik erg leuk om te zien en de verhalen spannend om te te lezen.
@Marco.
Ik hoop dat je ook audio opname apparatuur bij je hebt ik ben wel benieuwd wat die knul op de foto uit zijn instrument laat komen :-).
Een fijne tijd en blijf aub veel in het dagboek schrijven.
Liefs Ilona. -
19 Mei 2006 - 14:59
Pa En Ma Buschman:
Lieve Marco, Monique en Caesar,
Leuk om op deze manier wat van jullie te horen.We zijn blij dat alles goed gaat en dat jullie gezond en wel van de reis kunnen genieten.We hebben leuke foto's gekregen van Ed en Cwinta.Caesar zal wel lekker bruin zijn?Het is hier ook mooi weer geweest 22 graden, nu is het weer wat minder geworden.
met ons is alles oké.
Geef Caesar een dikke knuffel en kusjes van Opa en oma.
Dag Lieverds,
Groetjes en kusjes van Pa en Ma Buschman xxxxxx
21 Mei 2006 - 12:43
Inge:
hallo daar,
Wat goed om te zien hoe fijn jullie het hebben!
Het ziet er echt fantastisch uit. Ik ga de foto's sturen naar alle mensen die lopen te zeiken dat ze niet eens meer een weekend iets leuks kunnen doen vanwege "de kinderen".
Wat geweldig dat Ceasar dit allemaal mee kan maken.
Wens jullie nog veel meer plezier en avontuur!
veel liefs inge
22 Mei 2006 - 12:50
Joyce:
Hoi hoi,
Hier het nichtje van Ed en Cwinta. Ik ben ontzettend jaloers op jullie. En Marco..... je maakt hele mooie foto's!! Ik hoop dat jullie nog een hele mooie tijd tegemoet gaan. En geef cesar een dikke kus van me
groetjes -
22 Mei 2006 - 16:12
Rilana:
Wat een onvergetelijke reis beleven jullie, en leuk dat we mee mogen genieten.Erg leuk die kleine blonde van jullie tussen de bevolking daar reken maar dat als hij begrijpt wat er op de foto's staat, jullie het nog eens over moeten doen ! wij vertrekken woennsdag weer naar de camping op tuitjenhorn (haha) maar ook leuk ! genietse !! Rilaan -
22 Mei 2006 - 16:33
Roel En Cilia:
Op het allerlaatste moment heb ik jullie mails nog kunnen lezen. Lijkt mij ook een geweldige ervaring en vooral een reis die maar weinig mensen doen. Het is voor ons inderdaad wel decadent allemaal, maar ik ben wel blij dat wij aan de goede kant van de streep staan. Toch relativeert zo'n reis ons dagelijks bestaan, want waar hebben we het vaak over?? Nergens over toch!!!
Vrijdag vertrekken Cilia en ik op de fiets naar Santiago de Compostella in Spanje. We blijven 7 weken weg. Is ook wel heel spannend. Smorgens niet weten waar je of je ergens slaapt. Geniet ervan en tot ziens.
Roel -
23 Mei 2006 - 14:40
Jan Van Leeuwen:
Wow!Echt helemaal te gek!
Was die groen blauwe vis lekker?
Ben benieuwd?
Veel plezier met de rest van de trip! -
24 Mei 2006 - 14:27
Manon:
Niets byzonders te melden, gewoon even alles bijgelezen en hoopend op een nieuw bericht vanjullie. Dikke zoen. -
25 Mei 2006 - 08:30
Uma:
kskn ,m.sadsjoisdjnvn xjnvsa smlksdlksadalmvs
25 Mei 2006 - 08:33
Piet / Marije:
Bestaat de mogelijkheid om het eiland te verplaatsen. Ik weet dat er nog ruimte is boven vlieland. Misschien dat er ook een dealtje te maken is met een zonnegod.
Groet -
27 Mei 2006 - 07:33
Andre En Cecile:
Wat zien jullie prachtige dingen. We kunnen ons voorstellen dat jullie volop genieten. Herinneringen verzamelen. Veel plezier verder en hartelijke groet. Kom straks gezond terug! -
27 Mei 2006 - 20:56
Mem En Heit:
Aan enkele familieleden heb ik de websaid door gegeven.de eerste reacties kunnen jullie al lezen.Monique, Marga kips heeft een zoon gekregen,ook een heel lief kereltje,een echte blonde.Jullie hebben weer prachtige foto"s gemaakt,we genieten er van.We denken vaak aan jullie,en wachten op een volgend bericht.Als het volgen de week mooi weer wordt gaan we even met de caravan weg,alles weer even uitproberen of alles weer werkt.Ik heb nog even contact met Marco z"n ouders opgenomen ,en alles gaat goed, we hebben gezellig even bijgebabbeld.Luitjes nog heel veel plezier daag. -
28 Mei 2006 - 15:44
Cwinta:
Hallo vakantiegangers!
Ik ben gisteren naar de TOPPERS geweest(gerard joling,renee froger en gordon)in de Arena ,was erg gezellig.Echt Top!Verder zijn we druk met van alles en nog wat.Ik mis jullie wel een beetje maar vind het natuurlijk erg leuk voor jullie.Lekker genieten...
xxxje van jullie (schoon-)zusje Cwinta